Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed











Dünyanın en eski asaletidir yalnızlık

| Genel | 26 Ekim 2017

Ünlü düşünür Nietzsche “Dünyanın en eski asaletidir yalnızlık” demiştir. Peki ya nedir? Yalnızlık bir hastalık mı? Çaresizlik mi yalnızca?

Yalnızlık evrensel bir insan duygusudur ve her birey için eşsiz ve karmaşık bir durumdur. Yalnızlık sanıldığı gibi tek bir etkisi yoktur ve bu nedenle korunmak ve tedavisi de duruma ve kişilere göre farklılık gösterir. Okulda arkadaşlarıyla sorun yaşayan bir çocukla, eşini yeni kaybetmiş bir kadının yalnızlıkları birbirinden farklıdır. Yalnızlığı anlamak için öncelikle yalnız kavramının anlamına yakından bakmak gerekir.

Yalnızlığın yaygın tanımlarının aksine yalnızlık yalnız ve tek başına olma durumu değil, tek başına olduğunu ve yalnız olduğunu hissetme durumudur. Yalnızlık kişide boşluk duygusuna ve istenmezlik hissine neden olur. Yalnız insanlar çoğunlukla insanlarla ilişki kurmaya can atarlar, ancak düşünce şekilleri diğer insanlarla iletişim kurma çabasını güçleştirir.

Yalnızlık pek çok uzmana göre ille de yalnız başına olmak anlamına gelmez. Daha çok yalnız başına olmayı kavramak ve izole olmak anlamına gelir. Tam bu noktada izolasyonun anlamı ön plana çıkar ki izolasyon soyutlanmak bir ortamdan ya da durumdan ayrı tutmak ya da tutulmak demektir. Örneğin bir üniversite öğrencisi ya da bir asker kendini çevresinde onlarca insan ve yaşıtı arkadaşı varken yalnız hissedebilir. Burada önemli olan söz konusu kişilerle olan paylaşımdır.

Hemen her psikolojik yaşantıyı genetik faktörlere dayandırmaya çalışan araştırmalar olduğu gibi yalnızlığın genetik olduğunu iddia eden araştırma ve araştırmacılar da vardır. Boşanma ya da taşınma gibi fiziksel izolasyon durumsal bazı nedenler olabilir. Hayatımız da önemli ve anlamlı olan bir insanın kaybı ya da ölümü de kişiyi yalnızlık duygusuna sürükleyebilir. Yalnızlık aynı zamanda psikolojik bir bozukluk olan depresyonun da belirtisidir. Yalnızlık aynı zamanda içsel bir faktör olan düşük öz güvenle de bağlantılıdır. Özgüveni düşük olan insanlar diğer insanların gözünde önemsiz olduklarını düşünürler. Bu da beraberinde izolasyon ve kronik yalnızlığı getirir.

Yalnızlığın sağlığımıza etkileri nelerdir?

Yalnızlığın fiziksel ve ruhsal sağlığın ikisine de geniş çaplı olumsuz etkileri vardır. Bunlardan bazıları;

Depresyon

İntihar

Kalp hastalıkları

Artmış stres

Öğrenme ve hafızada bozulmalar

Anti sosyal davranışlar

Karar vermede güçlükler

Alkolizm ve madde kullanımı

Alzheimer hastalığında ilerleme

Beyin fonksiyonlarında zayıflama

 

Yalnızlığınıza son vermek, ya da etkilerinden kurtulmak için iletişim ihtiyaçlarınızı gidermeniz gerekir. Bunun ilk adımı konuşmaktır. Şayet bunu sağlaya bileceğiniz bir ortamınız yoksa canlı sohbet hatlarını kullanmalısınız. Bu kadın partner numaraları tamamen özel kullanım hatları olup, istediğiniz konuda istediğiniz zaman konuşabilirsiniz. Hatlar tamamen güvenli olup yedi yirmi dört hizmet halindedir. Konuşmalarınız asla kayıt altına alınmaz. Canlı sohbet hatlarında bilgi paylaşımı yoktur, müşteri gizliliği ön planda tutulur.

 

No Tags

103 total views, 1 today

  

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Canlı Sohbet Hattı

    by on 12 Mayıs 2024 - 0 Comments

    İyi bir arkadaş,iyi bir dost,iyi bir sırdaş olarak gördüğümüz eşler…Evliliklerin asıl amacı,hedeflenilen yaşam amacı,bu paylaşımların olması.Evlilik yolund...

Sohbet hatlarına size gösterilen ilgiye rastladınız mı.En çekimser havanızla bile öyle anlara tanık olursunuz ki gösterilen ilgiden rahatsız olmama şansınız bile olmaz.sohbet hatları Sizinde paylaşmak istediğiniz şeyler olmalı ve her an seni dinleyen özel arkadaşlarınla doyasıya sohbetin keyfini çıkara bilirsin.Unutulmaz anlara tanık olduğunda vazgeçme şansının olmadığını anlarsın.Sende böyle özel anlara tanık olmak istersen hemen ara ve seni baştan çıkarmaya çalışan bayanlarla en özel arkadaşlık bağları kur.Günün her saati aramalarını sürdüre bilirsin.En özel dakikaları en ucuz sohbet numaralarından uzunca yaşamak için sende ara ve partnerinle tanış.Ucuz sohbet hatları günün her saatinde nerde olursanız olun araya bileceğiniz rahatlıktadır.