Welcome, visitor! [ Register | LoginRSS Feed











İçimizdeki Çocuk – Sohbet Hattı

| Genel | 8 Mart 2018

İçinizdeki o çocukla tanışabilmeyi denediniz mi?Öyle güzel bir çocuk ki o mutlaka onunla tanışma fırsatı onunla sohbet hattı oluşturabilme fırsatı vermelisiniz kendinize. Hepimizin içinde bir çocuk vardır. Tabiki bu çocuğun ne şartlarda yetişmiş olduğuna bakmak gerekir.Aile, okul, genel kültür ortamı çoğu kere çocuğun sağlıklı gelişmesini engeller. Bedene büyümüş olsakta hep içimizde küçük bir çocuk var olacaktır.İçindeki çocuğu sağlıksız olan bireyin kişiliği “bağlaşık”tır. Çünkü bu birey yaşamın anlamını, mutluluğunu, kendi değerini ilişki içinde olduğu başkalarının gözünde, sözünde, davranışında kısacası başkalarının kendisine verdiği değerde arar ve kendine duymuş olduğu saygının başkalarının ona duymuş olduğu saygıda var olabileceğini düşünür.İşin çekirdeğine inersek aileden başlamamız gerekmektedir. Aile bir sistem oluşturur;çekirdekte yetişen her bir bireyin farklı farklı rolleri vardır.. Her bir sistem ve bu sistem içinde yer alan her bir rol, kendine özgü bir kişilik ve davranış yapısı oluşturur. Davranışlar ve bakış açıları gelişme gösterirken kimimiz sınfta kalır kimimiz ise onunla baş edemeyebiliriz.Biz aslında çekirdek sistemle sohbet hattı oluştururuz ve belli kurallar şekillenmeye başlar ailemizde. Bu kurallar sağlıksız ailede gizli ve örtük kalırlar. İyi eğitilmiş  ailelerde bu kurallar bellidir gizli saklı kalmaz hiçbir zaman.Sağlıklı ailede çatışmanın var olduğu bilinir, tanınır ve üzerinde konuşulur; çatışmayı çözmede kullanılacak kurallar açıkça ifade edilmiştir ve aile üyelerince bilinir.İyi eğitilmemiş ve sağlıksız bir ailede ise gizli kalmış kurallar gün yüzüne çıkmaz sohbet hattı oluşturulmaz üstü kapatılmıştır. İç çocuğumuzu tanımada en büyük sorumluluk içimizdeki ana-babaya düşer. İçinizde saklı kalmış çocuk anne babasına inanmaz.Ama sabırla ve şefkatle onu bekleyip, onu yargılamaktan ve denetlemekten kaçınmamız gerekiyor.Çünkü siz kaçtıkça iç çocuk sizi uyaracaktır.

 

No Tags

134 total views, 1 today

  

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Canlı Sohbet Hattı

    by on 12 Mayıs 2024 - 0 Comments

    İyi bir arkadaş,iyi bir dost,iyi bir sırdaş olarak gördüğümüz eşler…Evliliklerin asıl amacı,hedeflenilen yaşam amacı,bu paylaşımların olması.Evlilik yolund...

Sohbet hatlarına size gösterilen ilgiye rastladınız mı.En çekimser havanızla bile öyle anlara tanık olursunuz ki gösterilen ilgiden rahatsız olmama şansınız bile olmaz.sohbet hatları Sizinde paylaşmak istediğiniz şeyler olmalı ve her an seni dinleyen özel arkadaşlarınla doyasıya sohbetin keyfini çıkara bilirsin.Unutulmaz anlara tanık olduğunda vazgeçme şansının olmadığını anlarsın.Sende böyle özel anlara tanık olmak istersen hemen ara ve seni baştan çıkarmaya çalışan bayanlarla en özel arkadaşlık bağları kur.Günün her saati aramalarını sürdüre bilirsin.En özel dakikaları en ucuz sohbet numaralarından uzunca yaşamak için sende ara ve partnerinle tanış.Ucuz sohbet hatları günün her saatinde nerde olursanız olun araya bileceğiniz rahatlıktadır.